vissza
Szárítót szeretne építeni, vagy régi szárítóját a XXI. századnak megfelelő üzemi színvonalra emelni? Mindkettőre pályázhat is. Ha nem indul, vagy nem nyer, kormányzati támogatás akkor is jár.
A szárításhoz mindenki ért, de van itt egy probléma. Nem mindegy egy sokszázmilliós beruházásnál, hogy a szakmai szempontok érvényesülnek-e vagy sem!
Ne csak a prospektusokat és a mendemondákat használja, ha mérési adatok szerint is tájékozódhat. A szárítót 15-20 évre építi, és Ön fogja használni! Érdemes úgy tervezni, hogy a tényleges igényeit szolgálja ki. Ne utólag kelljen a szárítót optimalizálni!
A magra gyakorolt hatás. Mi ezt tartjuk legfontosabbnak!
Mit gondol, ez a tulajdonos tudta amikor ezt a gyártmányt választotta, hogy 50 °C helyett 100 °C lesz a jellemző maghőmérséklet a folyamatban?
Szárítót épít vagy felújít pályázattal? Ismeri a buktatókat?
Szárítót szeretne építeni, vagy régi szárítóját a XXI. századnak megfelelő üzemi színvonalra emelni? Mindkettőre pályázhat is. Ha nem indul, vagy nem nyer, kormányzati támogatás akkor is jár.
A szárításhoz mindenki ért, de van itt egy probléma. Nem mindegy egy sokszázmilliós beruházásnál, hogy a szakmai szempontok érvényesülnek-e vagy sem!
Évtizedekre szóló döntés
Ne csak a prospektusokat és a mendemondákat használja, ha mérési adatok szerint is tájékozódhat. A szárítót 15-20 évre építi, és Ön fogja használni! Érdemes úgy tervezni, hogy a tényleges igényeit szolgálja ki. Ne utólag kelljen a szárítót optimalizálni!
A magra gyakorolt hatás. Mi ezt tartjuk legfontosabbnak!
Mit gondol, ez a tulajdonos tudta amikor ezt a gyártmányt választotta, hogy 50 °C helyett 100 °C lesz a jellemző maghőmérséklet a folyamatban?

Ilyen döntésbe nagy eséllyel ma is belefuthat. A folyamat elején a felső sorban még 15 °C-os kukorica, mire a szárítózóna aljához ér, már 100 °C felett van a kukorica hőmérséklete. Emiatt sérül a beltartalom, 30%-kal több gázt használ a szükségesnél és a magtárban is problémákat okoz.
Építhet olyan szárítóüzemet is, amely mérési adatokkal igazoltan, kontrollált módon, minden szempontból optimálisan üzemel. Akár távolról, egy kávé mellől is kontrollálhatja, hogy éppen mi történik a szárítóban.
Építhet olyan szárítóüzemet is, amely mérési adatokkal igazoltan, kontrollált módon, minden szempontból optimálisan üzemel. Akár távolról, egy kávé mellől is kontrollálhatja, hogy éppen mi történik a szárítóban.
A Videokontroll szárítófelügyeleti rendszer képes a folyamatban fellépő, kukoricát károsító hatásokat felderíteni, így már műszaki beavatkozással kompenzálni tudjuk. Kifejlesztettünk egy új, tudományosan igazolt módszertant, a precíziós szárítás módszertanát, amivel gyártmánytól függően 15-30%-os energiamegtakarítást érünk el a szárítóknál. Járulékos hatásként a szárító üzembiztonsága is nő, a szárított kukorica nedvességtartalma pedig egyenletesebbé válik.
Döntéstámogatói szolgáltatásunkkal a tervezési fázistól a kulcsátadásig:
- - szakmai támogatást élvezhet, hogy ne egy típusterv, hanem az Ön megálmodott szárítója valósuljon meg,
- - súlyos tízmilliókat spórolhat,
- - elkerülheti az utólagos vitákat.
Már megépült és üzemeltette is az új szárítót, de bizonyos tapasztalásokra, furcsaságokra, a szárítás során feltűnő jelenségre nehezen talált elfogadható magyarázatot? Például erősen lisztes, porol a termény rakodás közben, vagy nem tudott két egyforma nedvességtartalom-értéket mérni egymás után, esetleg sokallja a gázfogyasztást? Nyugodtan jelezze! Sok eltérés utólag is korrigálható.
Kérjen ajánlatot, az nem kerül semmibe!
Ha nem akar, vagy nem tud pályázni, akkor se keseredjen el! Energiahatékonyságot fokozó beruházásokhoz igénybe vehet egyéb kormányzati támogatást is!
Ha az alábbi űrlapon jelentkezik, ingyen átvizsgáljuk a már meglévő szárítóját, alkalmas-e, vagy alkalmassá tehető-e a precíziós szárításra.
Ez a cikk biztosan érdekli
Legyen naprakész! Kövessen minket!