Delfin díj 2016

 

 

DELFIN Díjat kapott a Videokontroll! A díjazott innovatív megoldások között a Videokontroll volt az egyetlen agráriumból érkezett start-up, miközben a zsűri más szakterületek kiválóságaiból állt és más szempontrendszer szerint is értékelt.

 

A Magyar Telekom 2008-ban alapította a DELFIN Díjat, melyet különböző kategóriákban évente ítél oda. A 2016. év díjátadó ünnepségét a Magyar Telekom székházában tartották 2016.06.10-én pénteken 10 órakor.

A DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) olyan vállalkozások tevékenységének elismerésére szolgál, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példamutató.

A DELFIN Díjat a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen ünnepélyes keretek között adták át. A rendezvény arra mutatott rá, hogy az új technológiák, megközelítések, start-up-ok, innovatív megoldások és a civil társadalom szinergiája hogyan eredményezheti a gazdaság megújulását és – a fenntarthatóság elve szerinti – fejlődését.

 

Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért

Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért

 

Szerettük volna tudni, hogy törekvéseinket, céljainkat és az erről folytatott kommunikációt, érti-e a nagyközönség, ezért jelentkeztünk a pályázatra. Nagyon örültünk a megtiszteltetésnek, meglepetés erejével hatott a hír, hogy a Videokontroll, a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszere az innovációs kategória nyertese lett. Mondja Speiser Ferenc ügyvezető. Számos rangos szakmai díj után, mint például a legutóbbi OMÉK, vagy AGROmashEXPO díjaink, nagyon értékes számunkra ez az elismerés is, mert a zsűri tagjai nem mezőgazdasági szakemberek, hanem más szakterületek kiválóságai. Ez a pozitív visszaigazolás a 2014-ben elnyert GREENNOVÁCIÓS Nagydíjunkat is megerősíti, erőt ad a további munkához.

A precíziós szárítás a fenntartható fejlődés három alappillérére támaszkodik.

 

Szociális oldalról egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó takarmány és élelmiszer, amiből a kisebb raktározási veszteség okán több is hasznosul a korábbinál.

 

Gazdasági oldalról kisebb energia költség mellett csökken a raktározási veszteség, több az értékesíthető termény.

 

Ökológiai oldalról pedig csökken a környezeti terhelés, a korábbihoz képest csökkenő energia igény miatt kisebb a CO2 kibocsátás.