AGROmashEXPO 2021 Különdíj


A VIRTUÁLIS AGROmashEXPO Termék versenyében, most csak Hazai és Nemzetközi díjra lehet pályázni, külön kategóriákra nem. 
Ahogy az élet minden területén, úgy az AGROmashEXPO Termékfejlesztési díjáért pályázóknak is több kihívással kellett szembenézniük és komoly döntéseket kellett meghozniuk az elmúlt időszakban. 
 
A Hazai Nagy- és Különdíjra két indulót választott ki a Zsűri, a kiválasztottak között szerepel DryerDoctor szolgáltatásunk is.
 
 
A Hazai Termékfejlesztési Különdíjat a DryerDoctor Kft. – Komplex DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítás teljes technológiai folyamatára című pályázata kapta.
 
Köszönjük partnereinkenk a bizalmat és az együttműködést!
 
A díjat dr. Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át
A díjat dr. Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár adta át
 
A korábbi években az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. szárítási folyamat optimalizálási csomagja már sikert aratott, azonban a szolgáltatás bővítése és a cégforma megváltoztatása egyaránt szükségszerűvé vált. Az elsőt a vevői igények hívták életre, míg a cégforma változtatást a fiatalítás, a generációváltásra való felkészülés indokolta. A tulajdonosok ugyanazok, sőt a cél sem változott. Célunk, hogy partnereink a következő évtizedekben is a legjobb döntésként értékeljék a közös munkát a DryerDoctor Kft. fiatal szakembereivel és saját hasznukra fordíthassák a cégben felhalmozott speciális tudást – mondta Speiser Ferenc a DryerDoctor Kft. ügyvezető igazgatója.
 

 

A szárítózóna jellemzőinek digitális feltérképezése jelenti a kiindulópontot, azaz a diagnosztikai területet. A „gyógyítás” pedig az eközben felderített, eltéréseket okozó tényezők műszaki elhárítása, a DryerDoctor szolgáltatás keretében zajlik. Az újdonság, hogy a közelmúltban bevezetett komplex DryerDoctor szolgáltatásban a szárítási folyamat optimalizálása mellett, a teljes technológiára kiterjesztettük a folyamatot.
A mérési adatok értékelése során rengeteg kiaknázható tartalékot találtunk, ami a partnerek kiadásainak jelentős csökkenéséhez, vagy az üzem teljesítményének növekedéséhez járulhat hozzá. Gyakran találkozunk egymáshoz teljesítményben nem illeszkedő, energiapazarló, az összteljesítményre vonatkoztatva fékező hatású kiszolgáló gépekkel, ami a szárítóüzem hatékonyságát nagymértékben rontja. Mivel az elmúlt évek során a vízelvonási folyamat sikeres optimalizálásával a partnereink bizalmát elnyertük, az elért sikerek láttán logikus lépésnek tűnt részükről, hogy a teljes technológia diagnosztizálását és a precíziós, vagyis adatalapú illesztését is kérték.
A szárítási folyamat és a technológia teljes egészét komplexen vizsgálva, ezt a magas energiaigényű folyamatot optimalizálva érhetjük el a legjobb eredményt, a fenntarthatóság támogatásában.