AGROmashEXPO 2018 Különdíj

A 36. AGROmashEXPO-n a „Precíziós szárítás, DryerDoctor szolgáltatás a szemestermény-szárítók precíziós beüzemelésére” komplex rendszerének kidolgozásáért különdíjat vehettünk át Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi minisztertől.
 
 
Köszönjük partnereinkenk a bizalmat és az együttműködést!
 
 
56 db Videokontroll, 17 különböző gyártmányú szárítóban, több mint 11000 db felszerelt érzékelő, 85 millió mért és rögzített adat. Ezek adták az új fejlesztés, a DryerDoctor szolgáltatás alapját. Az első lépésben a szárítás folyamatát jelentősen zavaró tényezőket tárják fel. Ezt követi a precíziós beüzemelés, melynek során pontról pontra korrigálják mindegyiket egytől egyig. A cél, a természetes száradási folyamat megközelítése. Harminchat gazdaságban a precíziós szárítási folyamat kialakítása megkezdődött, 23 gazdaságban pedig már megvalósult, az optimalizálási műveletet sikeresen lezártuk.
 
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az AGROmashExpo vásárbejárásán látogatást tett a Videokontroll standjánál is, sokat kérdezett a precíziós szárításról.
 
Óriási előny, hogy a rögzített adatokat a távjelzés révén akár a telefonján is láthatja a tulajdonos, vagy bemutathatja a kereskedőnek, de később is bármikor elemezhetjük, értékelhetjük a vízelvonás folyamatát. A díjazáshoz kapcsolódó ingyenes szolgáltatás, hogy a terményfelvásárlással foglalkozó cégek számára nyilatkozatot adunk, ha a szárító tulajdonosa kéri, hogy az adott szárító az éppen aktuális szezonban is teljesíti, vagy teljesítette-e a precíziós szárítás feltételeit.
 

Arany Plakett átadás

Mi magunk is díjat adtunk át 23 gazdaság képviselőinek, ahol a precíziós beüzemelés megtörtént, azaz megvalósították a precíziós szárítást. A díj odaítélésének fő feltétele volt, hogy legalább egy szezonban már a precíziós szárítás elveinek megfelelően zajlott a kontrollált szárítási folyamat. Az AGROmashEXPO 2018. hivatalos megnyitója után, ünnepélyes fogadás és sajtótájékoztató keretében adtuk át a Precíziós Szárítás 2017. díjakat.
Az AGROmashEXPO keretében megrendezett ünnepélyes díjátadón Dr. Feldman Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Guba Sándor a KITE Zrt. elnöke, Szabó Levente a KITE Zrt. vezérigazgatója és Dr. Bódis László az Agrofórum szaklap lapigazgatója adták át a precíziós szárítást megvalósító gazdaságok képviselőinek az Arany Plakettet.
Az Arany Plakett a minőségi szemestermény szinonimája, bízunk benne, hogy a kereskedelmi cégek felismerik és elismerik az ebből fakadó előnyöket is.
 
Arany Plakett a precíziós szárítás megvalósításáért díjat kaptak:
Belvárdgyulai Zrt. Belvárdgyula,
Agro-Bölcske Zrt. Bölcske,
Bicskei Mezőgazd. Zrt. Bicske,
Homológia Kft. Tengelic,
Ászári Mg. Zrt. Ászár,
Naki Mg.Zrt. Nak,
Nagymányoki Agromann Kft.,
Helianthus Kft. Adony,
Aparhanti Szövetkezet, Aparhant,
Horizont 98 Kft. Bakonszeg,
Palotabozsoki Zrt. Palotabozsok,
Ráckevei Mg. Kft. Ráckeve,
Baki Agrocentrum Kft. Bak,
Bóly Zrt. Törökdombi szárítóüzeme Bóly,
Teveli Zrt. Tevel,
Növker Kft. Ócsárd, Rádfapuszta,
Vásárhelyi Róna Kft. Hódmezővásárhely,
Papp Mihály Nyírderzs,
Szabó István Rádfapuszta,
Szalka-Team Kft. Fábiánháza,
Mikó&Mikó Kft. Enying,
Patalom Farm Kft. Patalom,
Bettina d.o.o. Újbezdán (Horvátország).
 
Partnereink az üzleti sikereink és eredményeink részesei, minden partnerünknek köszönjük az együttműködést, azoknak is, akiknél még nem fejeződött be az optimalizálás.
Ez az ötödik Agromashexpo amin részt veszünk. Ezért ebből az alkalomból azoknak a sajtó partnereinknek, akik a sajtóközleményeinkre, sajtótájékoztatóinkra, szakcikkeinkre érzékenyen reagáltak és tájékoztatták az olvasókat az újdonságainkról, köszönetünk jeléül szintén Arany Plakettet nyújtottunk át, a nagyközönség hiteles tájékoztatásáért.
 
A díjazottak:
Forbes Magazin,
Agro Napló,
Agrofórum,
Agrárágazat,
Agrárium,
Agroinform.hu,
Magro.Hu.,
K&K Magazin,
NEW technology magazin,
Védelem a tűzoltóság szakmai lapja.