Korosabb szárítókkal és a legújabb technológiákkal is megvalósítható a precíziós szárítás

vissza
A szárítás folyamatának hatékonysága számos gazdaság esetében megkérdőjelezhető, hiszen sokan szembesülnek a túlhevítés, energiapazarlás tényével. A problémákat hatékonyan orvosolja a precíziós szárítás sikerterméke a Videokontroll szárító-felügyeleti rendszer, amely már több mint hetven hazai gazdaság szárítójában bizonyít.
 

Az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. által kifejlesztett és forgalmazott rendszer előnyeit egyre többen ismerik fel. A cég idén a minősítési folyamat kidolgozásáért kapott Prémium Oklevelet az AGROmashEXPO 2020 termékversenyén.
 
A szemestermény-szárítást forradalmasító cégvezetés a tavalyi évhez hasonlóan ismételten emlékplakettel tüntette ki partnereit. Az Arany plakett a Precíziós Szárításért 2019 elismerést 7, valamint a professzionális üzemeltetésért járó kitüntetést szintén 7 gazdaság képviselője vehette át.
 
A díjazottak között volt a Tamási környékén gazdálkodó  Pájtli József, növényvédelmi üzemmérnök, aki az Agro Naplónak elmondta, hogy 700 hektáron gazdálkodnak, a legnagyobb területen termesztett növények közé tartozik a kukorica és az őszi búza. Ezek mellett a vetésszerkezetben helyet kap a napraforgó és tritikálé, valamint a cukorrépa, mák és bíborhere is. Komplex rendszer keretében szárítással, növényvédelemmel és kombájnolással is egyaránt foglalkoznak.
 
„A szárítónkkal tizenöt éve dolgozunk, a hatékonyabb működés és a hosszú távú minőségi szolgáltatás miatt úgy gondoltuk belevágunk a fejlesztésbe. Profi csapat végezte a munkálatokat, hiszen 3 nap alatt szét lett szedve és össze is lett rakva a szárító, ami a szárítófelügyeleti rendszer mellett karbantartást is kapott. Egyértelmű, hogy a beruházással az egész rendszer hatékonyabbá vált és bízunk abban, hogy a precíziós szárítás nehézségek nélkül kitermeli azt a költséget amit ráfordítottunk” – mondta Pájtli József.