Jobb, mintha góréban szárítanánk

vissza

A minősítési folyamat kidolgozásáért kapott Prémium Oklevelet az AGROmashEXPO 2020 termékversenyén az RS Ker. és Szolg. Bt.

A hazai gazdaságok innovációt kedvelő szakemberei már több mint 70 db szárítóban üzemeltetnek Videokontroll szárítófelügyeleti rendszert. A 15 000 db felszerelt érzékelő által mért több mint 500 millió mérési adat volt a fejlesztésünk alapja. Ezúton is köszönjük partnereinknek az együttműködést. Mondta Speiser Ferenc ügyvezető. A Prémium Oklevél, amit most nekünk ítélt a szaktekintélyekből álló zsűri, az Ő érdemük is.
 
A szemestermény-szárítás a természetes száradás gyorsított folyamata. A sokféle műszaki megoldás hatása is különböző, ezért sokféle minőségű lehet a gyakorlatbana vízelvonási folyamat is.
 
 

A szárítás folyamatának a minősítésével járó előnyök:
  • Fontos információ a gazdaságok döntéshozói számára, megmutatja, hogy egyes műszakimegoldások alkalmazásával milyen hatások érik a kukoricát a szárítási folyamatban.
  • Környezetre gyakorolt pozitív hatás, hogy láthatóvá tesszük van-e pazarlás, milyenmértékű az energiamegtakarítás lehetősége az adott szárítási folyamatban, a maghőmérsékletalakulásának függvényében. Ezzel segítjük a fenntarthatóságot, kisebb lesz a környezetilábnyoma egy magas energiaigényű technológiának, a szárításnak
  • Elősegíti a műszaki fejlődést.
  • A más ágazatokra, például a növénytermesztés és az állattenyésztés eredményére iskedvezően hat.