Precíziós szárítás a Digitális Agrárakadémián

vissza
 
Miért kell az energetikával foglalkozni? A legnagyobb hiba az, ha egyáltalán nem foglalkozunk az energiamenedzsmenttel!
 
A 2019-ben elfogadott Magyarország Digitális Agrár Stratégiáját (DAS). A DAS célja, hogy a digitális megoldások elterjesztésével és az ágazat tudatos adatgazdálkodásával hozzájáruljon a hazai agrárium hatékonyságának növekedéséhez, a termelői jövedelmek emeléséhez a környezeti erőforrások optimális felhasználásához, valamint a lakosság egészséges élelmiszerrel történő ellátásához.
 
A DAS kiemelt projektje a Digitális Agrárakadémia (DAA), segít eligazodni a digitális megoldások között, segít megtervezni a termelőknek a saját gazdaságuk digitális átállását, kiválasztani és használni a valóban hatékony megoldásokat.
 
A legújabb DAA tananyag "A mezőgazdasági üzemek energiamenedzsmentje" címmel jelent meg, melyben a precíziós szárítás is megtalálható. A riport fontos üzenete a következő gondolat: Miért kell az energetikával foglalkozni? A legnagyobb hiba az, ha egyáltalán nem foglalkozunk az energiamenedzsmenttel, nem menedzseljük az energetikai pozíciónkat, nem mérünk! A kimutatások szerint önmagában a mérés is azonnal 5% energiamegtakarítást hoz, hiszen a mért adatok alapján látjuk azt, hogy hol viszünk a rendszereinkbe feleslegesen energiát. A kutatások szerint 20% az az energiamennyiség, ami technológiai problémák nélkül, egyszerűen megtakarítható. Ez pedig egy jelentős mennyiség, rámutat arra, hogy érdemes foglalkozni a területtel.
 
 
Partnereink tapasztalatai alapján valóban jelentős megtakarítás és hatékony üzemeltetés érhető el a precíziós szárítással.
 
Nézze meg, hogy mások milyen eredményre jutottak: