Ilyen volt az I. Precíziós szárítás konferencia

vissza

10 éves a 4. generációs Videokontroll, Kecskeméten rendezett konferenciával ünnepelt a DryerDoctor Kft.
A rendezvény a díjhoz méltó hátteret adott a Precíziós szárítás arany plakettek átadásához. Éppen hat éve a KITE Zrt. rendszerébe is bekerült a precíziós szárítás és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások. A fő téma a kedvező törvényi háttér, az energetikai auditor cég által igazolt energiamegtakarítás és a gyors megtérülés volt.
 

A Precíziós szárítás arany plakett díjat 2017-ben alapítottuk, díjunk fővédnöke Dr. Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, így külön öröm volt számunkra, hogy a konferenciát államtitkár úr nyitotta meg, mondta Dr. Speiser Ferenc Péter a cég fejlesztési igazgatója.
Államtitkár úr megnyitó beszédében kiemelte: „Az energiafelhasználás, a termelési folyamatok optimalizálása és az energia kiadási oldal tudatos menedzselése kulcskérdéssé vált az agrárvállalkozásoknál.”
A megnyitó előadásban elhangzott még, hogy „20 pályázati felhívás keretében összesen 5000 mezőgazdasági vállalkozás mintegy 103 milliárd forint értékben kapott lehetőséget a Vidékfejlesztési Program keretében energiafelhasználási hatékonyságának fejlesztésére és 2027-ig további jelentős pályázati forrásokat szánunk erre. Összágazati szinten a hazai mezőgazdasági termelés átlagos összköltségének 7,9%-a az energiához kapcsolódik, az összes anyagköltség tekintetében pedig ez az arány meghaladja a 16%-ot, ezért is fontos erre a kérdésre odafigyelni.”
 
Tovább a teljes cikkre...