Megállapodott a magyar agráróriás és az agrár-startup

vissza
 A KITE Zrt. 2017 júliusától partnerhálózatában értékesíti a Videokontroll precíziós terményszárítási technológiát – állapodott meg a nagyvállalat és a fejlesztő RS Bt. 
 
A szemestermény-szárítók biztonságát és hatékonyságát javító innováció a KITE Zrt. precíziós gazdálkodás programjának részeként kerül értékesítésre. A megállapodás aláírását közel egyéves szakmai tárgyalási folyamat előzte meg. A megállapodást a múlt héten ünnepélyes keretek között írta alá Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója és Speiser Ferenc, a gyártó cég ügyvezetője.  „A KITE Zrt. mindig fókuszált az innovatív startup cégekkel való együttműködésre. Erre jó példa az RS Bt.-vel most megkötött megállapodás is. A KITE Zrt. fontosnak tartja a precíziós gazdálkodást komplexen vizsgálni, a növénytermesztés folyamata ugyanis nem zárul le a betakarítással. Ennek a komplexitásnak elhagyhatatlan része a VIDEOKONTROLL-ra alapozott precíziós terményszárítás, mely által biztosítva van a KITE Zrt. partnerei számára a növénytermesztés teljes vertikumára a precíziós megoldás” –  mondta a megállapodás kapcsán Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója. 
 
A Videokontroll segítségével optimalizálható a szemestermény-szárítók működése, továbbá ezen felül a szárítótüzek megelőzése is lehetővé vált.  Eredmény: egészségesebb, kevesebb toxint tartalmazó élelmiszer és takarmány, csökkenő energiaköltség és környezeti terhelés.  A rendszer a keresztáramú szárítókba utólag építhető be. A szárítás folyamatát felügyelő kezelő minden fontos információt lát egy monitoron, ami a folyamat precíz irányításához kell. Az adatok interneten keresztül is kontrollálhatók, sőt a tulajdonos egy mobilapplikáció révén akár a telefonján is követheti a szárító működését.
 
Tovább a cikkre...