KITE - Precíziós Gazdálkodási Konferencia Hévízen

vissza

A KITE Zrt. Innovációs Főigazgatóságának fejlesztőmérnökei egy olyan rendszer kialakításán dolgoznak ma is, mely egy közös platformot nyújt a gazdálkodóknak arra, hogy a megképződött adataik begyűjtésével, azok feldolgozásával a pillanatnyi döntéshozatal segítéséhez szükséges produktumokat, dokumentumokat hoz létre. A rendszer fejlesztésének aktuális állapotát mutatták be a kollégáink és a szakmai szervezetek szakértői.
 
Varga Zoltán a KITE Zrt. rendszerfejlesztő mérnöke a precíziós gazdálkodás legfontosabb bázisát képező, a mezőgazdasági eszközökből származó adatokról, azok kezeléséről és a termelésben hozott döntésekre gyakorolt hatásáról tartott előadást. Ezek az adatok a jövőben a precíziós gazdálkodás továbbépítésének alapját képezik. Bemutatásra kerültek a gyűjtésükkel, a kezelésükkel és az egységesítésükkel foglalkozó rendszerek, mint pl. a JD link vagy a JCB Link.
 
Az adatalapú szárítási folyamatokat pedig a KITE Zrt.-vel immáron három éve szoros együttműködésben dolgozó RS Bt. ügyvezetője, Speiser Ferenc mutatta be. A cég fejlesztéseként a Videokontroll precíziós szárítási rendszer lehetőséget biztosít a terményszárítási folyamat professzionális szintre fejlesztésére. A rendszer üzemeltetésével javul az energiahatékonyság, segítségével megelőzhetők a tűzesetek és a szárított termény beltartalmi értékei is jobbak lesznek.